Tissint er en Mars meteorit (shergottite), én af 113 anerkendte Mars meteoritter. Fundet i 2011 i Marokko. Samlet masse ca. 7 kg, indeholder især olivin, pyroxin og plagioklas.
De friskfaldne meteoritter har en fin sort skinnende smelteskorpe.
Den 18. juli 2011 så øjenvidner i Oued Drâa dalen, omkring kl. 2 om natten en stor ildkugle på himlen. Ildkuglen var angiveligt først gul i farven, senere grønlig og den oplyste hele dalen, inden den splittede op i 2 stykker. 2 overlydsbrag dundrede gennem dalen. 3 måneder senere begyndte nomader at finde stykker af meteoritten 48 km syd-sydvest for landsbyen Tissint.
Denne meteorit fra planeten Mars, er interessant for videnskaben, Naturhistorisk Museum under Københavns Universitet har købt et stort eksemplar til samlingen, på størrelse med en knyttet barnehånd. Citat Henning Haack: “Mars er den eneste anden planet, vi kender til, hvor det kan tænkes, er der har været og måske endda stadig findes liv. Samtidig er Mars den eneste anden planet, vi har prøver fra. Men trods mange rummissioner til Mars er der endnu ikke bragt materiale tilbage fra vores naboplanet. Det eneste materiale, vi har at studere fra Mars, er Mars-meteoritter. Derfor er en ny meteorit som Tissint særdeles interessant for os”. I dette link kan man se meteoritjægeren Joachim Karls billede af den meteorit som han solgte til museet for kr. 744.000,-
Et forskerteam fra bl.a. Japan og Tyskland mener, at der kan være spor efter organisk kulstof i Tissint meteoritten, der var efterladt i sprækker i stenen, inden den forlod Mars. Forskerne hævder i en artikel, at kemiske, mikroskopiske og isotopiske analyser peger på de organiske kulstoffer. Andre forskere er mere skeptiske, omkring det spørgsmål, at fundene er tegn på, at der har eksisteret, eller måske stadig eksisterer mikroskopisk liv på Mars.
Tissint meteoritten er en akondrit, der stammer fra den stenede skorpe på planeten Mars.