Meteoritter til salg

Meteorites for sale – HÆNG ET STJERNESKUD OM HALSEN…

 

4925a

Fra hjertet af en asteroide kommer disse meteoritter – Campo del Cielo (Himlens Plads).

Det er krystalliserede jernmeteoritter, der er formet i en ildkugle i Jordens atmosfære,

da de på dramatisk vis, fra det mørke og kolde kosmos, ankom til Argentina.

Disse – og mange andre meteoritter sælges nu på METEORITTER.DK

 

Omtrent da de store pyramider blev bygget i Giza, eksploderede denne asteroide-jernkerne i atmosfæren over Himlens Plads i Argentina. I dag er de eftertragtede vidnesbyrd om solsystemets dannelse. 

Hvis du har købt bogen Hvad i himlen… får du 10% rabat ved køb af meteorit. Rabatkoden er det første ord på side 175. Prisen for et unikt eksemplar af Campo del Cielo, er vist herunder, inkl. valgfri rund lædersnor (sort, antikbrun eller natur, ca. 65 cm), IMCA ægthedscertifikat, med en nærmere beskrivelse omkring meteorittens fund og historie, samt smykkeæske.

 

_5D34628-Campo-2

Herover fra venstre Campo del Cielo vedhæng nummer 8-14. Priserne er: 8=610,- 9=780,- 10=820,- 11=920,- 12=700,- 13=solgt. 14=solgt.

_5D34627-Campo-1

Herover fra venstre Campo del Cielo vedhæng nummer 15-21. Priserne er: 15=solgt. 16=920,- 17=solgt. 18=solgt. 19=solgt. 20=solgt. 21=1290,-

Lædersnoren…

knude-lås

Den medfølgende lædersnor kan med fordel bindes som vist i billedet herover. En ny lædersnor er lidt stiv i det, og den holder bedre, hvis man blødgør den lidt fx ved at trække den nogle gange over en ikke for skarp kant. Den vil helt naturligt blive blødere ved almindeligt brug. Der kan alternativt monteres en lås på snoren, eller man kan anvende en kæde i stedet.

I starten af december 2018 kom der Muonionalusta jernmeteorit og den spændende stenmeteorit NWA-11236, der er blevet analyseret og officielt klassificeret på en forskningsinstitution i USA. De forskellige eksemplarer (hele skiver, dele af skiver, endestykker eller stykker med overflade, smykker og figurer) vil løbende komme til salg, efterhånden som de bliver klar (udskåret, stabiliseret, poleret, ætset og overfladebehandlet). Der vil også være eksemplarer af fx de sjældne velbevarede kulkondritter, månemeteoritter samt diogenitter fra asteroiden Vesta, olivinkrystaller, kombinationer med ædelsten m.v.

 

Herover til venstre ser du et ufærdigt udskåret stykke jernmeteorit, der skal slibes, poleres, ætses og forsynes med en ægte rå ædelsten, fx en (fra øverst til venstre) opal, blå safir, rubin, smaragd, stjerne-smaragd, eller diamant. Til højre er meteoritten poleret, ætset og monteret med rubin. Når smykkerne er klar, vil de blive vist på meteoritter.dk. Send gerne forespørgsler eller ønsker til mail: meteorit @ hvad i himlen.dk (fjern mellemrum).

Klik på billederne herunder for at se detaljer i nogle eksempler. Click the thumbnails to see details.

M37-18-stol Unique shape – chair

 

M37-18-T1 Unique shape – T

 

Hvidbronze belagt Pendant etched

 

M37-18-p1 Plate

M37-13B Full slice 737 grams, 190×180 mm

M37-21-01 End cut 227 grams, 113x40x15 mm

M37-21-00 End cut 418 grams, 83x54x25 mm – solgt.

 

 

 

Vil du eje et stjerneskud?

Muonionalusta-37 er en jernmeteorit – fra en asteroide, der stammer fra et område nogle hundrede millioner kilometer længere ude i solsystemet. Meteoritten indgår som et vigtigt element i bogprojektet “Hvad i himlen…”, da den kan visualisere meget omkring solsystemets dannelse, flere lysfænomener på himlen, samt give læseren mulighed for at holde et stykke af himlen i hånden. Kun en mindre del af de nedfaldne meteoritter er jernmeteoritter (< 10%) og det er ikke alle der har det smukke Widmanstätten krystalmønster.

Meteoritten faldt ned i det nordlige Sverige for mange år siden. Den må have forårsaget en gigantisk ildkugle på himlen. Som det ofte sker med større nedfald, så splittes det oprindelige legeme op i mindre brudstykker, ved mødet med Jordens atmosfære. Det første stykke af Muonionalusta blev fundet i 1906, af en dreng der vogtede kvæg i en skov.

Meteoritsmykker og samler-objekter af Muonionalusta og andre spændende meteoritter sælges nu via hjemmesiden meteoritter.dk

Hvad er meteoritter.

Billeder af forskellige meteoritter. (meteorit typer)

Detaljer i meteoritter.

Præparation af jernmeteorit.

Tilbage til meteorit oversigt.

til_forsiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *