Omkring projektet

Første indlæg – projektet

Hvad i himlen…

… over Danmark

– er et projekt der søger at formidle den store diversitet og kompleksitet af lysfænomener og objekter, der ses på den danske himmel.

Projektet bygger på undertegnedes fortolkning af himlen over Danmark, med alt den indeholder, baseret på mange års ihærdigt arbejde, med at fotografere himlen døgnet rundt – året rundt. Fagligheden i de naturvidenskabelige forklaringer sikres gennem et tæt samarbejde, med en række fagfolk indenfor astrofysik, geofysik, meteorologi, klimatologi og atmosfæreforskning.

Himlen er en stor, kompleks, og vigtig del af naturen, den kan byde på fantastiske scenerier, men en del af dem overses ofte, måske fordi man ikke ved hvad det er man ser, hvad man skal kigge efter, eller måske fordi man ikke ved hvor, hvornår og hvordan. Ser man noget usædvanligt eller bare smukt på himlen, vil mange gerne fotografere sceneriet, men er måske usikker på hvordan det bedst gøres. Dette forsøger projektet at råde bod på.

Tak fordi du kiggede med her, jeg håber du vil finde den kommende bog, udstillingerne og hjemmesiden interessant. Jeg glæder mig meget til at arbejde videre med projektet.

De bedste hilsner – og på gensyn …

Jesper Grønne

amatørastronom, himmelfotograf og skribent.

3 thoughts on “Første indlæg – projektet

  1. Hello, I come from Mexico and I am staying in Denmark at the moment, but I really want to see the northern lights before I go back home. Could you help me find the best place and time.I am invited to go to Bergen Norway.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *