Omkring projektet

Plan A

Juli 2013.

Jeg havde i nogle år gået og forberedt mig på at lave en bog. Utallige billeder af alle mulige himmelfænomener blev taget og konceptet tog form i hovedet. Det skulle være en bog med billeder af den danske himmel, med hovedvægten lagt på atmosfæriske lysfænomener og astronomiske billeder og med gode videnskabelige forklaringer på, hvad det er man ser på billederne. Meget gerne også med afsnit omkring det fototekniske, så læserne evt. kan blive inspireret til selv at fotografere himmelfænomener.

I 2011 blev jeg kontaktet af et lille forlag, der udgiver naturvidenskabelige bøger i høj kvalitet. Forlaget ville gerne udgive en stor bog med store helside fotos samt naturvidenskabelige forklaringer. Projektet blev hurtigt udvidet med fotoudstillinger, video og web-materiale. Det var strålende, planen var at projektet skulle finansieres med legater fra fonde, da hverken forfatteren eller forlaget kunne finansiere projektet.

Der blev udarbejdet budget og ansøgningsmateriale og der blev ansøgt hos forskellige fonde. I 2012 tildelte 15. Juni Fonden et legat til støtte af projektet. Det var meget positivt, men desværre ikke tilstrækkeligt til en bogudgivelse. I løbet af 2013 måtte vi erkende, at projektet ikke kunne gennemføres som planlagt, plan A blev sat i bero, der må udarbejdes en plan B.

Mere herom senere.

 

/Jesper.

One thought on “Plan A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *